Και τα νήπια πάνε σχολείο αγκαλιά μ’ ένα βιβλίο!

iTdZs4ca

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, το σχολείο μας σε συνεργασία με το νηπιαγωγείο Κάτω Λεχωνίων, φιλοξένησε τα νήπια και προνήπια σε μία δράση φιλαναγνωσίας.

Τέσσερις μαθήτριες του σχολείου μας που είναι και ενεργά μέλη της Λέσχης Βιβλίου του σχολείου μας, ανέλαβαν να είναι οι αναγνώστριες σε κάθε μία από τις τέσσερις ομάδες νηπίων που δημιουργήθηκαν. Διάβασαν βιβλία σχετικά με τις βιβλιοθήκες και τη φιλαναγνωσία και ακολούθησε συζήτηση με τα νήπια και δημιουργική εργασία. Τα μέλη της κάθε ομάδας ζωγράφισαν εικόνες βγαλμένες από την ιστορία που τους διαβάστηκε, δημιουργώντας με τη σειρά τους ένα δικό τους ομαδικό βιβλίο που θα ολοκληρωθεί στο χώρο του νηπιαγωγείου.

Ακολούθησε ανάγνωση του βιβλίου «Το λιοντάρι της Βιβλιοθήκης» από τη μαθήτρια της Ε΄ τάξης Φαίη Σκαμάγκα στο χώρο της αίθουσας εκδηλώσεων και με τη συμμετοχή και της Α΄ τάξης αυτή τη φορά. Τα «πρωτάκια» συνάντησαν τους παλιούς τους συμμαθητές από το νηπιαγωγείο και όλοι μαζί συμμετείχαν στη δράση φιλαναγνωσίας που είναι επίσης ενταγμένη και στο πρόγραμμα ομαλής μετάβασης των νηπίων στο Δημοτικό.

Η Διευθύντρια του σχολείου καλωσόρισε τους μικρούς μαθητές και τις δασκάλες τους, μίλησε για τη σημασία της φιλαναγνωσίας και τους «γλύκανε» με ένα μικρό κέρασμα.

Y2J3efww
VRaAdp7c
U9rp0pg7
5EL6Svjd
UldCGlwR
BVZkvKJg
iTdZs4ca
n fQgPTF
eHysMUgH
FkQgIc o
a3hvXbDw
xArr2eIL
1n7qmK N
fzcZcEnE
pjDNWcUA
6II1d8GU
Y2J3efww
VRaAdp7c
U9rp0pg7
5EL6Svjd
UldCGlwR
BVZkvKJg
iTdZs4ca
n-fQgPTF
eHysMUgH
FkQgIc_o
Exif_JPEG_420
xArr2eIL
Exif_JPEG_420
fzcZcEnE
Exif_JPEG_420
6II1d8GU
previous arrow
next arrow

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *